Integritetspolicy

1. Allmän information

a) Inledning

Boltonshield AG (nedan kallat "företaget" eller "Boltonshield", "vi" eller "oss") är medvetet om och strävar efter att uppfylla sina rättsliga skyldigheter enligt alla tillämpliga lagar och förordningar om skydd av personuppgifter som är tillämpliga på företaget och vidtar åtgärder för att se till att all information hålls konfidentiell och säker och för att på annat sätt skydda och respektera din integritet.

b) Controller

Denna webbplats drivs av Boltonshield AG.

Vi samlar in, använder och ansvarar för viss personlig information om dig. När vi gör detta regleras vi av tillämpliga lagar (den schweiziska dataskyddslagen och EU:s allmänna dataskyddsförordning) och vi är ansvariga som "registeransvariga" för dessa personuppgifter enligt dessa lagar.

Alla förfrågningar om detta integritetsmeddelande eller förfrågningar om att utöva någon av de rättigheter som anges ovan bör riktas till dataskyddsombudet via info@boltonshield.com eller per post till följande adress:

Dataskyddsombud, Minervastrasse 3, 8032 Zürich, Schweiz

Behandling av personuppgifter under din användning av vår webbplats

Vi samlar in personlig information om dig när du besöker vår webbplats. Vi samlar in denna personliga information från dig antingen direkt, t.ex. när du registrerar dig för att använda våra portaler, eller indirekt, t.ex. genom din surfaktivitet på vår webbplats (se "Cookies" nedan).

Ditt besök på vår webbplats och/eller din användning av våra onlinetjänster kommer att loggas. IP-adressen som din enhet använder, datum och tid, webbläsartyp och operativsystem för din enhet samt vilka sidor du besöker kan registreras. Dessa uppgifter samlas in för att optimera och förbättra vår webbplats och våra onlinetjänster. Dessutom lagras dina personuppgifter endast om du lämnar dem till oss på egen hand, t.ex. som en del av en registrering, en undersökning eller tillgång till dina resultat via våra portaler (fullgörande av ett avtal).

Vi har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra att personlig information oavsiktligt förloras, används eller nås på ett obehörigt sätt. Dessa åtgärder omfattar, men är inte begränsade till, kryptering, åtkomstkontroll, internrevision osv. Dessutom begränsar vi tillgången till dina personuppgifter till dem som har ett genuint affärsbehov av att känna till dem. De som behandlar dina uppgifter kommer endast att göra det på ett auktoriserat sätt och omfattas av en tystnadsplikt. Vi kommer att meddela dig och alla tillämpliga tillsynsmyndigheter om en misstänkt brott mot datasäkerheten när vi är skyldiga att göra det enligt lag.

Vi använder denna personliga information för att:

  • anpassa vår webbplats och dess innehåll till dina särskilda preferenser.
  • meddela dig om eventuella ändringar av vår webbplats eller våra tjänster som kan påverka dig;
  • förbättra våra tjänster;

Den här webbplatsen är inte avsedd att användas av barn och vi samlar inte medvetet in eller använder personuppgifter om barn.

När vi använder dina personuppgifter måste vi ha en rättslig grund för att göra det. Det finns flera olika rättsliga grunder som vi kan förlita oss på, beroende på vilka personuppgifter vi behandlar och varför.

De rättsliga grunder som vi kan förlita oss på inkluderar:

  • Samtycke: när du har gett oss ett tydligt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för ett visst syfte;
  • Avtal: när vår användning av dina personuppgifter är nödvändig för ett avtal som vi har med dig, eller för att du har bett oss att vidta specifika åtgärder innan vi ingår ett avtal;
  • Rättslig förpliktelse: när vår användning av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna följa lagen (utom avtalsförpliktelser);
  • Legitima intressen: när vår användning av dina personuppgifter är nödvändig för våra legitima intressen eller en tredje parts legitima intressen (såvida det inte finns en god anledning att skydda dina personuppgifter som går före våra legitima intressen);

Cookies

För att göra ditt besök på vår webbplats trevligare och för att möjliggöra användningen av vissa funktioner kan vi använda "cookies" på olika sidor. Cookies är små textfiler som lagras på din terminal. Vissa av de cookies vi använder raderas efter att webbläsarsessionen är avslutad. Andra cookies finns kvar på din enhet och gör det möjligt för oss eller våra partnerföretag att känna igen din webbläsare vid nästa besök. Du kan ställa in din webbläsare så att du informeras separat om inställningen av cookies och individuellt besluta om godkännande av dem eller utesluta godkännande av cookies för vissa fall eller generellt. För mer information, se hjälpfunktionen i din webbläsare. Om cookies inte accepteras kan funktionaliteten på vår webbplats vara begränsad.

Om du vill veta mer om hur vi använder cookies kan du läsa vår "Cookie Policy".

3. Mottagare av uppgifter

Vi kan använda tredjepartsleverantörer för att behandla dina personuppgifter. Dessa tjänsteleverantörer kan finnas i länder inom och utanför Europeiska unionen (EU) och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Vi ser till att dessa tjänsteleverantörer behandlar personuppgifter i enlighet med den schweiziska dataskyddslagen samt med den europeiska dataskyddsförordningen för att garantera en adekvat dataskyddsnivå, även om personuppgifter överförs till ett land utanför EES. Överföringar av personuppgifter till andra mottagare utförs inte, utom när vi är skyldiga att göra det enligt lag.

4. Lagringsperiod

Personuppgifter som lämnas till oss via vår webbplats lagras endast tills det syfte för vilket de behandlades har uppfyllts. I den mån som lagringstider enligt handels- och skattelagstiftningen måste iakttas kan lagringstiden för vissa uppgifter vara upp till 10 år. Lagringsperioderna kan dock också ändras på grund av vårt legitima intresse (t.ex. för att garantera datasäkerheten, förhindra missbruk eller åtala brottslingar).

5. Dina rättigheter

Som registrerad kan du när som helst kontakta oss med en anmälan via de kontaktuppgifter som nämns ovan i avsnitt 1 för att utnyttja dina rättigheter. Dessa rättigheter är följande:

  • Rätten att få information om behandlingen av uppgifter och en kopia av de behandlade uppgifterna;
  • Rätten att begära rättelse av felaktiga uppgifter eller komplettering av ofullständiga uppgifter;
  • Rätten att begära att personuppgifter raderas;
  • Rätten att kräva att behandlingen av uppgifter begränsas;
  • Rätten att få personuppgifter om den registrerade i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och att begära att dessa uppgifter överförs till en annan registeransvarig;
  • Rätten att invända mot databehandlingen;
  • Rätten att när som helst återkalla ett givet samtycke för att stoppa en databehandling som baseras på ditt samtycke;
  • Rätten att lämna in ett klagomål till
  • behörig tillsynsmyndighet:

Om du anser att någon personlig information som vi har om dig är felaktig eller ofullständig har du möjlighet att begära att få se denna information, rätta den eller få den raderad genom att kontakta oss på e-postadressen dpo@boltonshield.com.

Om du vill klaga på hur vi har hanterat dina personuppgifter kan du kontakta oss på ovanstående e-postadress och telefonnummer. Vi kommer då att undersöka ditt klagomål och samarbeta med dig för att lösa problemet.

5. Ändringar i denna integritetspolicy

Detta integritetsmeddelande publicerades den 25 maj 2020 och uppdaterades senast den 19 augusti 2020. Vi kan komma att ändra detta integritetsmeddelande från tid till annan och när vi gör det kommer vi att informera dig via vår webbplats eller på annat sätt;